Afișez singurul rezultat

Rumegus de lemn pentru afumare COOK IN WOOD – 1KG

30,00 lei
Adaugă în coș

RUMEGUS DE LEMN PENTRU AFUMARE COOK IN WOOD(DUST)

John Lewis (Lewis Barbecue): "Când afumi carne, trebuie să te gândești la fiecare etapă ca la o parte a unui concert. Fiecare mișcare, de la temperatură până la timp și fum, trebuie să fie în perfectă armonie."

"AFUMARE CU RUMEGUS DE LEMN COOK IN WOOD" se referă la un proces de gătit în care alimentele sunt expuse la fum produs prin arderea prafului de lemn. Acest tip de afumare este folosit pentru a conferi alimentelor un gust specific și pentru a le conserva. Lemnul folosit poate varia, fiecare tip aducând arome diferite. Recomandat pentru fum rece 40 °C.

Rumegusul de lemn este creat din resturi mici de lemn, fin măcinate, și este preferat în afumătoarele moderne sau în dispozitive de afumare mai mici pentru uz casnic. Procesul de afumare cu praf de lemn este apreciat în special în prepararea cărnii, peștelui sau brânzeturilor, adăugându-le un profil gustativ bogat și complex. Aceasta metodă este populară atât în bucătăria tradițională, cât și în cea gourmet.

  1. Tipul de lemn: Diferitele tipuri de lemn conferă arome unice. De exemplu, lemnul de cireș conferă o aromă dulce, în timp ce lemnul de migdal oferă un gust mai intens și mai afumat. Alte lemne populare includ stejarul, părul, și maslin.
  2. Granulația rumegusului de lemn: Rumegusul de lemn folosit pentru afumare vine în diferite granulații, de la foarte fin la mai gros. Granulația influențează cât de repede arde lemnul și cât de intens este fumul produs.
  3. Controlul temperaturii: Temperatura la care se face afumarea este crucială. Afumarea cu praf de lemn se face, de obicei, la temperaturi joase pentru a permite fumului să pătrundă în alimente fără a le găti prea rapid.
  4. Durata afumării: Durata depinde de tipul alimentelor afumate și de intensitatea aromei dorite. Poate varia de la câteva ore pentru pește până la multe ore sau chiar zile pentru carnea de porc sau vită.
  5. Umiditatea: Menținerea unei umidități adecvate în afumător este importantă pentru a preveni uscarea excesivă a alimentelor. Uneori se adaugă tăvi cu apă în afumătoare pentru a ajuta la reglarea umidității.
  6. Ventilația: Controlul fluxului de aer este esențial în afumare. O ventilație adecvată ajută la menținerea unui fum constant și previne acumularea de condens, care poate afecta calitatea afumării.
  7. Siguranța: Deoarece implică arderea lemnului, este important să se respecte măsurile de siguranță pentru prevenirea incendiilor. Afumătoarele trebuie să fie amplasate în locuri sigure și să fie monitorizate pe parcursul utilizării.

Aceste caracteristici contribuie la calitatea procesului de afumare și la profilul de aromă al alimentelor tratate, transformând afumarea într-o artă apreciată de gurmanzi și chef-uri deopotrivă.