COOKIN WOOD

DESPRE NOI

Cine suntem?

La King Cook in Wood S.L., ne dedicam cu pasiune produselor din lemn pentru a îmbunătăți experiența de afumare la grătare, BBQ, afumătoare, cuptoare profesionale si măcelării. Produsele noastre, cunoscute pentru calitatea lor inegalabilă, fabricate in  La Rioja, (Spania), călătoresc în diferite colțuri ale lumii, purtând marca noastră Cook in Wood și de asemenea, în colaborare cu mărci private renumite. Scopul nostru este cel de a îmbogăți aromele și momentele petrecute la grătar.

Urmareste-ne pe social media

Povestea noastră

Povestea Cook in Wood își are rădăcinile în La Rioja, un ținut renumit pentru vinul și gastronomia sa, iar acum și pentru produsele noastre de afumare. Compania noastră s-a născut dintr-o viziune în 2013, când au decis să dea o nouă viață butoaielor de stejar, punând în valoare aromele lor rafinate pentru a crea o gamă diversă de produse gastronomice. De la rumegus de lemn, așchii de lemn la lemn presat de afumat, fiecare produs Cook in Wood poartă esența tradiției și a inovației.

Gama noastră include așchii de lemn, bucăți de lemm, placi de doaga de butoi, rumeguș, lemn presat(Foodie Power Blocks), cărbune, accesorii și lemn de foc pentru cuptoare de pizza și brutării. Toate sunt disponibile în arome de butoaie de stejar: vin roșu, whisky, cognac, sherry vin, vin dulce alb. Am introdus, de asemenea, lemn din arbori mediteraneeni cum ar fi: măslin, piersic, migdal, sau citrice.

Ce ne face unici?

Excelență în calitate

Cu o experiență de peste 15 ani în afumare, am dezvoltat o gamă largă de produse de înaltă calitate, care satisfac pasionații de grătar, bucătarii de top și chiar industria de afumare.

Selecția materiilor prime

Parteneriatele noastre cu distilerii și crame din sud-vestul Europei ne permit să selectăm ce e mai bun. Această proximitate față de origine ne permite să asigurăm calitatea superioară a materiilor noastre prime.

Angajamentul față de durabilitate

Ne mândrim cu procesul nostru patentat de păstrare a aromei și cu angajamentul față de practicile durabile. Tot lemnul pe care îl folosim provine din tunderea anuala a pomilor sau din butoaie de stejar refolosite. Avem un respect profund pentru măiestrie și tradițiile gastronomice, care se reflectă în fiecare produs Cook in Wood.

IMG_5301

Cum elaborăm produsele noastre?

Fabricarea produselor noastre este o artă care începe cu selecția atentă a fiecărui butoi și a lemnului din pomii fructiferi. Butoaiele de stejar sunt demontate manual iar, după un proces de selecție și curățare, sunt transformate în așchii care păstrează aromele intense ale vinului și ale distilatelor. Această metodă patentată, dezvoltată împreună cu enologi din La Rioja, garantează că fiecare bucata își păstrează aroma distinctivă într-un mod natural și durabil.
Produsele COOK IN WOOD au certficare FSC.

În ceea ce privește lemnul din fructiferi, acesta provine exclusiv din tunderile anuale , o sursă 100% regenerabilă. Lemnul este uscat în mod natural până la un conținut de umiditate de sub 10% și apoi tocat, 100% natural

Fabrica noastra

Avem două unități industriale situate în La Rioja:

Unitatea 1: 4500 m².

Unitatea 2: 3000 m².


Echipa noastră

  • Compusă din 15 profesioniști dedicați și implicați.
  • Fiecare membru al echipei contribuie la a face din Cook in Wood brandul distins care este astăzi.IMG_5306

Succesele și realizările noastre

La King Cook in Wood S.L., sărbătorim o traiectorie marcată de efort și inovație, care a dus la o creștere exponențială. Marca noastră, Cook In Wood brand international, s-a impus în majoritatea țărilor europene, iar capacitatea noastră de producție se extinde la mărci private de renume mondial, cum ar fi Napoleon în Canada și Europa, Fornetto în Australia, Outdoorchef în Elveția, Barbecook in Belgia, Mr. BBQ in SUA și mulți alți giganți internaționali.
Produsele COOK IN WOOD sunt potrivite pentru toate tipurile de gratare: gratare cu carbuni,Kamado, smoker BBQ,gratare pe gaz,electrice,cuptoare pentru pizza,cuptoare profesionale,afumatori...

În 2020, urmărirea neobosită a excelenței ne-a determinat să brevetăm LEMN PRESAT (FOODIE POWER BLOCKS), un produs revoluționar în lumea afumării, versatil atât pentru afumare la cald, cât și la rece, și unic prin caracteristicile sale.

Produsele noastre nu numai că au fost vedetele târgurilor internaționale de grătar, precum Spoga din Köln și evenimente din Chicago, Dallas sau Kentucky, dar au fost aclamate de experți și entuziaști deopotrivă.

Angajamentul nostru față de calitate și excelență ne-a determinat să sponsorizăm echipa italiană de BBQ, care, cu produsul nostru Oak Broken Staves, a câștigat primul loc în campionatul italian NCB 2018, reafirmându-ne locul pe podium în lumea BBQ.