Produse pentru gratar

COOK IN WOOD – GRĂTAR VS GRĂTAR VS AFUMAT – CARE ESTE DIFERENȚA?

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5bede387af2096067fdfd378/1620072449511-FT56DATGMXKYA04796NR/What%27s+the+Difference.png?format=1500w

În această perioadă a anului, toată lumea are chef să gătească peste cărbuni încinși, cu bețișoare aprinse de lemn sau peleți de lemn, sau așchii de lemn mocnind, fumegand. Fără îndoială, veți auzi termenii gătit la grătar, grătar și afumat folosiți interschimbabil în conversațiile despre gătitul în aer liber. Știți diferența și când să utilizați fiecare metodă? Sau chiar ce aparat să folosești pentru ce stil de gătit? Sperăm că vă vom ajuta la eliminarea oricărei confuzii.

Cea mai mare diferență dintre aceste 3 metode este nivelul de căldură și timpul în care este gătit. În esență, grătar înseamnă gătit la foc, într-o metodă fierbinte, rapidă. Gătirea la grătar și afumatul se gătesc încet. Un lucru pe care toate metodele îl au în comun este capacitatea de a le găti pe toate folosind grătarul cu cărbune sau pe gaz. Puteți folosi și un afumător dedicat pentru grătar sau afumat, dar în general nu folosesc flăcări deschise acolo unde mâncarea este gătită, așa că grătarul nu ar fi o opțiune.

La grătar

Această metodă este probabil cea pe care o folosesc majoritatea oamenilor când gătesc în aer liber acasă, mai ales când gătesc pui. Gătirea este atunci când alimentele sunt expuse la o căldură radiantă ridicată, în mod normal la temperaturi de 176°C(350°F) sau mai mari. Datorită căldurii mari necesare, cărbunele sau gazul propan sunt principalele surse de căldură la grătar. Temperaturile ridicate și căldura radiantă caramelizează exteriorul alimentelor, blocând umiditatea. Grătarul este de obicei folosit pentru bucăți mai mici și fragede de carne care se gătesc rapid, păstrând frăgezimea și ajutând la prevenirea supragătirii.

Grătar

Acesta este adesea folosit greșit ca termen general pentru gătit pe grătar, dar, de fapt, grătar este locul în care gătiți bucăți mari de carne foarte scăzut, de obicei între 88 °C si 148 °C (190 ° F și 300 ° F) timp de câteva ore. Trucul și cheia pentru a învăța să faci corect grătar este menținerea temperaturii pe toată durata timpului de gătit. Din fericire, există o varietate de unelte și grătare/afumătoare care vă ajută să aveți grijă de asta pentru dvs. sau la fel de ușor ca reglarea unui buton de pe grătarul cu gaz. Dacă nu sunteți suficient de norocos să aveți un instrument care să vă ajute în acest sens, va trebui doar să completați cărbunii în mod regulat, după cum este necesar, sau să monitorizați temperaturile pentru a se ajusta în consecință. Amintiți-vă că aceasta nu este o metodă de încălzire directă și ar trebui să puneți cărbunii/flacăra pe o parte a grătarului, astfel încât să se gătească mai încet.

Afumat

Această metodă folosește fumul creat din așchii mocnit sau bucăți de lemn pentru a găti și adaugă aromă de fum la alimente, folosind temperaturi chiar mai scăzute decât grătarul. Timpul pentru gătit crește în mod normal și din cauza temperaturilor mai scăzute și poate varia de la o oră la o săptămână. Nu este neobișnuit să afumi carne timp de peste 24 de ore. Afumatul descompune colagenul din carne, ajutând bucățile mai mari și mai dure să devină fragede, iar răbdarea necesară pentru a afuma carnea este de obicei răsplătită cu un inel de fum frumos. Temperatura ideală pentru afumare este între 51,6 °C si 79,4 °C (125 ° F și 175 ° F.), dar o metodă de fum rece poate fi folosită și pentru carnea deja vindecată sau gătită pentru a conferi aromă de fum. Afumarea la rece se face cu temperaturi cuprinse între 20 °C si 30 °C (68°F-86°F.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *